Vedeli ste o týchto trikoch, ktoré reštaurácie využívajú?

Všimli ste si ich už niekedy? Teraz budete vedieť, čo za nimi v skutočnosti je.
Expresné spratávanie tanierov
Vždy sme radi, keď nám čašník vezme tanier hneď, ako jedlo dojeme a nemusíme na jeho spratanie čakať príliš dlho. V niektorých reštauráciách ste si však možno všimli, že tanier vám je vzatý, len čo odložíte príbor. Prečo je to tak? Čašníci využívajú fakt, že pocit sýtosti sa do nášho mozgu dostaví až o čosi neskôr. Čím rýchlejšie teda zjete polievku a hlavné jedlo, tým je pravdepodobnejšie, že si objednáte ešte aj dezert a konečný účet bude vyšší.
Najdrahšie položky naposledy
Možno ste si tiež všimli, že ak sa čašníka opýtate na ponuku nápojov, vín či dezertov, ako posledná je často menovaná tá najdrahšia položka. Prečo je to tak? Pretože je dokázané, že ak sú nám menované a predostreté nejaké možnosti, veľmi často si vyberáme práve poslednú z nich - aj preto, že si ju pamätáme najlepšie.
Viac zaujímavostí nájdete v knihách v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk.