Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Na Slovensku vyrastá nový zámok! Marcus zaujíma už aj turistov!
Sen bohatého bratislavského podnikateľa sa v malej obci Repište, vsadenej do Štiavnických vrchov mení na realitu. Ide o novodobý zámok, ktorý by dnes svojou veľkosťou aj noblesou predstihol niekoľko historických predchodcov. Majiteľ zámku svoju identitu tají, ale do obce chodia už aj ľudia zo vzdialenejších kútov pozorovať zámok, ktorý je absolútnou novinkou. Darček pre syna Najprv to mal byť dar pre syna. V obci Repište, ďalej od civilizácie, za dedinou sa začali stavebné práce. Najprv nebolo jasné, či ide o vilu, alebo ranč, no to, čo vytiahlo prvé múry všetkým vyrazilo dych. Ide o nefalšovaný nový zámok, ktorý chcel majiteľ venovať synovi. Počas stavby, ktorá trvá už niekoľko rokov sa však z miesta stalo doslova pútnické miesto. Takže to bude nielen domov, ale aj turistická atrakcia. Hrad za dedinou Ak budete smerovať do obce Repište, stačí sa zastaviť v miestnej krčme. Domáci dobre poznajú cestu a radi poradia, ako sa dostať k hradu, ktorý je dnes už takmer pred dokončením. Majiteľ chce hrad sám otvoriť a napriek tomu, že ho plánoval raz ako súkromné sídlo, očakáva, že sa stane známou turistickou atrakciou. Tou je však už dnes. Nebýva totiž zvykom, že by sa zámky a hrady stavali ešte aj v súčasnosti. Preto je Marcus zaujímavou možnosťou pozrieť sa desiatky, niekedy aj stovky rokov dozadu na to, ako taká veľkolepá stavba prebieha. Repište má svoju dlhú históriu aj krásnu prírodu. Chýbal im už len zámok. Ten aktuálne dostavujú. Viac o Slovensku, hradoch a zámkoch nájdete v sekcii: http://knihy.eiffeloptic.sk/    
Zobraziť článok >
 
Domáci majster sa nezľakne ani záhradného chodníčka
Chcete mať pekný záhradný chodníček z betónových tvárnic, alebo kamenia? Popretkávaný trsmi krásnej trávy? Takýto chodníček sa dá následne plnohodnotne udržiavať bežnou kosačkou. A pritom pomocou jednoduchej formy takéto záhradné veľdielo môže zvládnuť prakticky každý. Chcete mať krásny a elegantný chodník, terasu, či príjazdovú cestu? Vďaka forme na výrobu chodníkov sa vaše želanie môže stať realitou. Umožňuje prejavenie vlastnej kreativity veľmi jednoduchú a lacnú formou! Nepravidelný vzor formy je skvelou príležitosťou, pri ktorej môžete vytvárať cestičky s ohyby a ďalšie plochy v nepravidelných tvaroch.  Unikátna technológia vám pomôže Vďaka jej patentovanému zloženiu je práca s formou ľahká a betón sa k nej neprichytáva. Postup je jednoduchý. Podklad je najvhodnejší vysypať štrkom, vyrovnať a zhutniť. Následne na podklad položíme formu, naplníme ju betónom s hustejšou konzistenciou, zhutníme, uhladíme, formu potom zdvihneme a celý postup opakujeme. Formu nie je potreba "vymazávať". Po skončení práce je vhodné umyť vodou. Škáry odporúčame vysypať pieskom, jemným štrkom, prípadne nechať zarásť trávou. V prípade pohybu podložia plocha nebude praskať, škáry totiž pohyby prenesú. Ak chcete, aby plocha odolala veľkej záťaži, terasy, príjazdové cesty a podobne.  Odporúčame urobiť dostatočnú podkladovú vrstvu, najlepšie podkladový betón vystužený oceľovou armatúrou. Do betónu je možné pridať farby určené do betónu a vytvoriť si tak vlastný mozaiku.
Zobraziť článok >
 
Ukážka konštruktérskeho génia
Andrea Pininfarina je príkladom európskeho sna, jedného z najúspešnejších autorov automobilov a zakladateľ dielne, ktorá dala športovému srdcu štyri kolesá. Andrea Pininfarina sa ukázal nielen ako dizajnér s vlastnosťou očariť a priniesť svetu automobilov novú krv, ale aj ako vynikajúci manažér. Aj preto jeho kariéra nabrala rýchly vzostup. V 1994 bol dosadený na miesto výkonného riaditeľa a sa stal šéfom, pod ktorého taktovkou priadlo celé dizajnérske impérium Pininfarina. Už počas jeho postupu sa stala značka Pininfarina znamením noviniek. Dokonca sa im podarilo rozdúchať plameň aj na domácej talianskej pôde.  Tvorili prototypy, návrhy pre manufaktúry a kúsku pre privátnych klientov. Práve jedným z unikátnych prototypoch, ktorý vyšiel z ich dielne bol produkt Ferrari Mythos, ktorý nebol nikdy masovo predávaný, ale taký Sultán z Brunei, Hassanal Bolkiah, si nakoniec toto autíčko jazdiace 290 Km/h dokázal ustajniť vo svojej garáži. Prevratný dizajn bol ale z veľkej časti implementovaný aj do modelu Testarossa, ktorý si už mohli kúpiť aj bežní smrteľníci. Tým sa vlastne začala úspešná spolupráca dvoch automobilových gigantov na modeloch s čiernym koňom v zlatom erbe. Nasledovali aj Ferrari 612 a Ferrari F50. Lahôdkou Pininfarinovcov bolo aj dolaďovať automobily podľa špecifických prianí klienta, ako sa to stalo v roku 2006. Ferrari Enzo premenované na Ferrari P4/5 by Pininfarina. Prešlo kompletným redizajnom zovňajšku a filmový režisér James Glickenhaus tak dostal svoje auto snov. Krásne autá a ďalšie hračky pre malých aj veľkých chlapov nájdete na: http://hracky.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Veľkonočná čokoláda vás môže ohroziť
Veľká noc je sviatkom, ktorý sa na Slovensku nezaobíde bez dobrôt a sladkostí. No aj tu platí, že všetkého veľa škodí. A hlavne ak je to sladké a čokoládové.  Koľko čokolády máme zjesť denne? Dva čokoládové zajace, 10 nugátových vajíčok, jeden šúľok marcipánu, keksíky, oblátkové rezy, želé cukríky a možno ešte dve čokoládové vajíčka – toto všetko sa zväčša nachádza vo veľkonočnej výslužke, ktorú si deti nosia domov. „Ako lekár, však musím varovať“, hovorí Dr. Peter Kritscher, lekár UNIQA Group. „V podstate by sme denne nemali zjesť viac ako jednu porciu sladkostí, a to je približne 20 gramov. Podľa tohto výpočtu by nám mal veľkonočný zajačik vydržať na päť dní a celý cca 600 gramový veľkonočný balíček na celý mesiac.“ Pozor na cukrovku Ak sa podrobnejšie pozrieme napr. na 100 gramového čokoládového zajačika, zistíme, že má viac ako 530 kalórií. To zodpovedá priemernému obedu – s tým rozdielom, že čokoládový zajac pozostáva takmer výlučne z cukru a tuku. „V oboch prípadoch ide o látky, ktoré zaťažujú organizmus“, hovorí Dr. Kritscher.  „Tuky vedú k priberaniu a spôsobujú problémy so srdcom a krvným obehom. A cukor spôsobuje nadváhu a často dokonca  cukrovku.“ Najzdravšie z veľkonočného balíčka tak zostávajú prírodné (napr. aj natvrdo uvarené) vajíčka, ktoré sa ešte v niektorých regiónoch Slovenska ponúkajú šibačom ako súčasť výslužky. Tip od lekára UNIQA Group: „Čím menej sladkého zjete, o to viac miesta budete mať pre potraviny bohaté na živiny ako je ovocie, zelenina či výrobky z obilnín.“ Ideálom je voliť malé množstvá kvalitnej horkej čokolády, ktoré je pre zdravie skutočným prínosom. Kvalitné horké čokolády nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Turistické trasy na Slovensku, ktoré si vychutnáte aj počas zimy!
Chodníky vo Vysokých Tatrách sú obvykle pod snehom, alebo uzatvorené. Milovníci turistiky však nebudú sedieť za pecou a aj cez chladnejšie dni, keď vykukne slnko, vykročia do prírody, aby si pohladili dušu. V tomto roku je možné navštíviť turistické skvosty, ktoré vás privítajú na čarokrásnych trasách či už pešo, alebo aj na bicykli. Netreba sa báť Slovensko vie byť krásne aj počas zimy. November je síce mesiac, kedy sa mnoho turistických chodníkov uzatvorí, ale ak zíde o niečo nižšie, môžeme sa kochať prírodou aj keď je pár stupňov pod nulou. Príkladom môže byť Žiarska dolina situovaná na juhu Západných Tatier. V tomto roku sa podarilo zrealizovať obnovu osemnásť kilometrov dlhého turistického značenia, navyše pribudli tri nové mostíky cez potok v krásnel lokalite Pod zásekom a Pod Úšustovým žľabom. Značenie je obnovené v oblasti Fabovej hole. Frekventovaná hrebeňovka Spolu až 92 kovových smerovníkov pribudlo na úseku frekventovanej hrebeňovky Malých Karpát. Tie patria k Alpinsko-himalájskej sústave a začínajú už pri Bratislave a tiahnu sa až po Nové Mesto nad Váhom. Sú krásnym pohorím, ktoré prináša plnohodnotné možnosti na turistiku bez ohľadu na ročné obdobie. Estetika na turistike Banská Štiavnica je jedno z najmalebnejších slovenských miest. Má hory, opustené bane, šachty aj tunely, ktoré lákajú turistov. Je tiež dokonalým útočiskom pre milovníkov horskej cyklistiky. Práve v okolí tohto starobylého mesta v tomto roku pribudlo aj maľované značenie špeciálne pre horskú cyklistiku s dĺžkou 35 kilometrov a pribudli aj informačné tabule pri štôlňach, ktoré boli dodnes len neznámymi technickými pamiatkami. Neoplatí sa zanevrieť ani na Tatry Hoci je v týchto veľhorách zima neúprosná, aj tento rok bude otvorených a udržiavaných približne 20 kilometrov turistických chodníkov Vysokých Tatier.  Dokonca celoročne je prístupných aj 12 vysokohorských chát, kde horúci čaj chutí najlepšie. Vodopády počas zimy Sú asi tým najväčším lákadlom zimných Tatier. K najznámejším a najdostupnejším tatranským vodopádom sa dostanete z Hrebienka iba za 45 minút aj cez zimu. Ľadopád Skok je zo Štrbského Plesa Mlynickou dolinou dostupný za 1:45 hodiny, ale pre menej náročných krásou očarí aj rodinný výlet okolo Smokovca.
Zobraziť článok >
 
Tajná nacistická základňa mala zbombardovať Londýn
Až dnes história vyplavuje rôzne tajomstvá a s nimi aj zistenia, o ktorých sa dlhé roky mlčalo. Z časti aj preto, že mnohé z nich boli hlboko pod zemou. Tak ako nacistická základňa, ktorá v podzemí mala skrývať tie najväčšie vychytávky vojenskej techniky. Sieť šácht a tunelov s celkovou rozlohou niekoľko desiatok kilometrov sa rozprestierala vyhĺbená vo vápencových horách asi dvadsať kilometrov od mestečka Boulogne-sur-Mer. Pozícia bola extrémne výhodnou, keďže len 160 kilometrov odtiaľ ležal Londýn. Moderným kanónom V-3 tak bol doslova na dostrel. Niečo sa však v plánoch pokazilo. Kanón, ktorý mal potenciál Počas Druhej svetovej vojny bolo víťazstvo na strane toho, kto ukáže väčšiu palebnú silu. Nemci tak šľachtili čo sa dalo, neváhali topiť aj kostolné zvony. Výsledkom ale bola pýcha delostrelectva, kanón V-3, o ktorom netušili ani nepriatelia a počítali s tým, že Nemci majú k dispozícii len V – 2ky. Napriek tomu dokázali odhaliť budovanie podzemných katakomb vďaka zvýšenej aktivite okolo mesta. Bombardovaním v roku 1943 začali útok, ktorý o rok neskôr plány Nemecka doslova rozložil. Až vtedy sa zistilo, že ak by jednotky SS dokázali uskutočniť svoj plán, išlo by o najničivejší útok v histórii sveta na Londýn. Pripravovalo sa totiž až 25 kanónov schopných páliť rakety 600-krát za hodinu. Dnes je v zvyšku tunelov stanica na pestovanie húb a malé múzeum. Ktovie akoby vyzeral svet, ak by kanóny vypálili...  Viac o histórii na: http://knihy.eiffeloptic.sk   foto: wikipedia
Zobraziť článok >
 
Slováci sa pred štátnymi sviatkami výrazne predzásobujú.
Slováci sa pred štátnymi sviatkami výraznejšie predzásobujú, najmä potravinami. Zatváranie obchodov, ktoré platí na Slovensku od júna 2017 pre 16 štátnych sviatkov, ich núti nakupovať o deň či dva dni skôr. Ako ukázala analýza Slovenskej sporiteľne, nakupovanie v prihraničných štátoch ako je Rakúsko, Poľsko, Česká republika či Maďarsko, ich láka menej.  „Napríklad vlani deň pred štátnym sviatkom Sv. Cyrila a Metoda, ktorý pripadá na 5. júla, zaplatili naši klienti v slovenských potravinách a supermarketoch kartami takmer 176-tisíckrát a priemerná hodnota nákupu bola 20 eur. Týždeň predtým v rovnaký deň urobili klienti len okolo 143- tisíc transakcií,“ povedala Lenka Buchláková, analytička Slovenskej sporiteľne. Deň pred sviatkom minuli Slováci 4. júla viac ako 3,5 milióna eur, týždeň pred sviatkom to bolo o približne 730-tisíc eur menej. Najvýraznejší nárast tržieb bol kvôli druhému septembrovému sviatku. Slováci minuli v piatok 14. septembra v potravinách a supermarketoch  4,6 milióna eur, čo bolo o 86 percent viac ako týždeň predtým. Výrazné nárasty v počte a objeme transakcií, od 26 do 86 percent, sú citeľné naprieč všetkými štátnymi sviatkami. Výnimkou sú Vianoce, nakoľko Slováci nakupujú pred týmito sviatkami viac dní dopredu, najviac minuli 22. decembra. Do zahraničia chodia Slováci nakupovať tradične pred Veľkou nocou, ktorá porazila v tomto prípade aj vianočné sviatky. „Najvyššie priemerné nákupy pred veľkonočnými sviatkami boli v Poľsku, kam chodíme nakupovať predovšetkým potraviny, drogistický tovar a oblečenie. Za jeden nákup dáme v priemere 45 eur,“ doplnila Buchláková. Slováci, ktorí žijú v blízkosti rakúskych hraníc sa takisto vybrali aj tento rok pred Veľkou nocou k susedom na nákupy. Išlo o najvyšší objem peňazí minutých na nákupy v zahraničí spomedzi našich susedných krajín. Deň pred Veľkým piatkom Slováci v Rakúsku minuli viac ako 63- tisíc eur a urobili vyše 1700 transakcií.
Zobraziť článok >
 
Prečo študovať v zahraničí?
Dôvody pre prácu alebo štúdium v zahraničí sú viaceré – patria k nim hlavne platové ohodnotenie v zahraničí, technická a iná vybavenosť pracoviska a s tým spojené pracovné možnosti (hlavne v technických smeroch, vede a výskume), ako aj kvalita štúdia v zahraničí. Častokrát zohrá svoju rolu aj výška miery nezamestnanosti a ponuky práce v regióne, z ktorého odišli. V tomto aspekte však vidieť v posledných rokoch viditeľný posun smerom k lepšiemu, napojený na dobrú cyklickú pozíciu slovenskej ekonomiky a vývoja na trhu práce (rast zamestnanosti, pokles miery nezamestnanosti a následný tlak z uťahujúceho sa trhu práce na rast miezd).  K istému návratu Slovákov zo zahraničia naspäť na Slovensko prichádza, hlavne v posledných dvoch rokoch. Trend sa zlepšuje a migračné saldo sa dostalo do pozitívnych hodnôt, avšak s pomocou cudzincov prichádzajúcich za prácou na Slovensko. Stále máme problém prilákať naspäť vysokokvalifikovaných Slovákov zo zahraničia. Práve v období utiahnutého trhu práce a nedostatku kvalifikovaných pracovníkov na niektoré pozície by sa nám tzv.brain gain, čiže príliv mozgov zo zahraničia zišiel a pomáhal by prispievať k našej lepšej konkurencieschopnosti.  Cesta podpory kvalitného výskumu a vývoja, ako aj školstva, by nám mohla pômocť napredovať v inováciach a prispievať k udržateľnému ekonomickému rastu, ktorý zvyšuje životnú úroveň obyvateľov.  
Zobraziť článok >
 
Reštaurácie sa od vás snažia vylákať viac peňazí pomocou týchto trikov
Tiež vám niekedy po tom, ako vám čašník prinesie účet, padne sánka? Tajomstvo spočíva v tom, že reštaurácie spravia všetko pre to, aby ste u nich "prejedli" čo najviac. A idú na to dobre - používajú totiž tieto triky.  Hudba Psychológia hudby je naozaj fascinujúca. Je napríklad dokázané, že v reštauráciách, kde nehrá žiadna hudba, minú zákazníci oveľa menej peňazí ako v tých, kde hudba hrá. Najštedrejší sme pritom v prípade, ak reštaurácia zvolila klasickú hudbu. Stručné menu Všimli ste si na sebe, že oveľa spokojnejší odchádzate z reštaurácie, kde majú v ponuke menej jedál? Je to preto, že ak by ich bolo, naopak, priveľa, neustále by ste premýšľali, či bol váš výber dobrý. Ak je jedál menej, vyberiete si ľahšie, z dobrého pocitu zo seba samého si doprajete napríklad aj dezert a do reštaurácie sa vrátite aj nabudúce.  Dojem unikátnosti jedál Dali by ste si radšej "buchty" alebo "pravé slovenské buchtičky"? Väčšina z nás by si pravdepodobne zvolila druhú možnosť. Ak reštaurácia ponúka niečo, čo znie unikátne, radi si zato priplatíme.  "Malá" a "štandardná" porcia Či už ide o jedlo či o kávu - ak sa niečo delí na "malé" a štandardné", je to len psychologický trik, ktorý vás má prinútiť objednať si "štandardnú" veľkosť. Tou normálnou a bežnou je však vo väčšine prípadov porcia "malá". Viac zaujímavostí sa dočítate v knihách z nášho eshopu knihy.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >