EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Veľkonočná čokoláda vás môže ohroziť
Veľká noc je sviatkom, ktorý sa na Slovensku nezaobíde bez dobrôt a sladkostí. No aj tu platí, že všetkého veľa škodí. A hlavne ak je to sladké a čokoládové.  Koľko čokolády máme zjesť denne? Dva čokoládové zajace, 10 nugátových vajíčok, jeden šúľok marcipánu, keksíky, oblátkové rezy, želé cukríky a možno ešte dve čokoládové vajíčka – toto všetko sa zväčša nachádza vo veľkonočnej výslužke, ktorú si deti nosia domov. „Ako lekár, však musím varovať“, hovorí Dr. Peter Kritscher, lekár UNIQA Group. „V podstate by sme denne nemali zjesť viac ako jednu porciu sladkostí, a to je približne 20 gramov. Podľa tohto výpočtu by nám mal veľkonočný zajačik vydržať na päť dní a celý cca 600 gramový veľkonočný balíček na celý mesiac.“ Pozor na cukrovku Ak sa podrobnejšie pozrieme napr. na 100 gramového čokoládového zajačika, zistíme, že má viac ako 530 kalórií. To zodpovedá priemernému obedu – s tým rozdielom, že čokoládový zajac pozostáva takmer výlučne z cukru a tuku. „V oboch prípadoch ide o látky, ktoré zaťažujú organizmus“, hovorí Dr. Kritscher.  „Tuky vedú k priberaniu a spôsobujú problémy so srdcom a krvným obehom. A cukor spôsobuje nadváhu a často dokonca  cukrovku.“ Najzdravšie z veľkonočného balíčka tak zostávajú prírodné (napr. aj natvrdo uvarené) vajíčka, ktoré sa ešte v niektorých regiónoch Slovenska ponúkajú šibačom ako súčasť výslužky. Tip od lekára UNIQA Group: „Čím menej sladkého zjete, o to viac miesta budete mať pre potraviny bohaté na živiny ako je ovocie, zelenina či výrobky z obilnín.“ Ideálom je voliť malé množstvá kvalitnej horkej čokolády, ktoré je pre zdravie skutočným prínosom. Kvalitné horké čokolády nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Príliš veľa prdíte? Toto sú možné dôvody!
Prdenie je prirodzená ľudská činnosť. Vlastne nielen ľudská. Svoje plyny majú aj zvieratá. Správny chlap vydýchne zadkom priemerne šestnásťkrát denne a vytlačí zo seba pol litra plynu. Niekedy sú však situácie, že to z nás syčí ako z prerazeného ventilu. V takom prípade je potrebná sa s nadprodukciou plynu rýchlo vysporiadať. Bublinkové nápoje Patrí k nim pivo, kola, ale aj šampanské. Dokonca aj minerálky. Fyzika nepustí. Plyn, ktorý vypijete, musí z tela vôňa a nie všetko sa dostane tou viac prijateľnejšou stranou, teda cez ústa. Mnoho z bubliniek sa prepašuje do črievka a následne už rozhodne nevoňajú tak vábne, ako šumivé víno. Ak prdíte o dušu, dajte si miesto bublinkových nápojov napríklad čaj. Zakýsané výrobky Kvasené pečivo, ale napríklad aj kefír, alebo droždie. To všetko sú hnacie motory plynatosti. Pozor, aj na samostatné mliečne výrobky. Môžete mať totiž precitlivelé črevá práve na laktózu a to spôsobuje, že ste ako balón. Obmedzte na pár dní mliečne výrobky. Ak ustúpi aj plynatosť, viete, že s nimi musíte nakladať opatrne. Strukoviny Sú starým známym prdidlom. Avšak, existuje tu jedno pravidlo. Naše črevá si musia na strukovinu zvyknúť. To znamená, že treba vytrvať. Ak budete jesť dostatok strukovín pravidelne, plynatosť ubudne. Dlho ste sedeli Prejavuje sa pri cestovaní vlakom, autobus, lietadlom, ale aj autom na dlhé vzdialenosti, črevá sa nedostatočne pohybujú. A keď sa následne vzpriamite, uvidíte, ako to z vás pôjde von. Veľmi dobrou terapiou je napríklad pravý med. Ten trávenie uvoľní a zmierni aj plynatosť. Ste v strese a hlcete jedlo Často jedno s druhým súvisí. Rýchlo do seba nahádžete jedlo a s ním aj veľkú dávku vzduchu. Ďalším problém je, že jedlo nedostatočne prežujete. Tak následne dlho kvasí v žalúdku a črevách a kvasný proces spôsobuje tvorbu plynov. Preto jedávajte pokojne, uvoľnene a bez stresu. Následne sa nebudete musieť vytláčať oči, lebo vás bude dvíhať zo stoličky.
Zobraziť článok >
 
7 skvelých trikov, ktoré vám pomôžu okamžite zaspať
Trápi vás niekedy to, že nedokáže ihneď zaspať? Nabudúce si spomeňte na týchto 7 tipov - môžu vám ho pomôcť vyriešiť.  Počítanie ovečiek nemusí vždy pomôcť. Skúste radšej toto: Vytvorte si pevný harmonogram. Nech sa pre vás stane rutinou napríklad to, že ľahnúť si pôjdete o 23:00. Ak si totiž každý deň líhate v iný čas, vášmu spánkovému cyklu to vyslovene škodí. Stlmte svetlá. Ak vám príliš veľa sveta vchádza cez okná, zadovážte si závesy, ktoré osvetlenie pohltia. Hodinu pred spánkom sa tiež vyhýbajte silnému svetlu. Pozor na teplotu. Príčinou vašej nespavosti môže byť aj privysoká teplota v spálni. Znížte ju tak, aby vám stále bolo príjemne, no aby ste mali zároveň v spálni chladnejšie, ako v iných miestnostiach.  Počuli ste už tzv. "bielom hluku"? Dnes je množstvo aplikácií, kde si ho môžete vypočuť (tzv. "white noise"). Je dokázané, že tento zvuk má na náš organizmus mimoriadne upokojujúce účinky.  Dajte si horúci kúpeľ. Príjemne vás upokojí. Vyskúšajte starý dobrý recept mlieko + med. Nie nadarmo si ho naše staré mamy nevedeli vynachváliť.  Investujte do kvalitných matracov. Na tejto položke by sme šetriť naozaj nemali. Ak investujete do naozaj kvalitného matracu, budete príjemne prekvapení, ako razom zmiznú vaše bolesti chrbtice, kĺbov či nespavosť.  Všetko pre vaše zdravie nájdete v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
Legendárny zapaľovač, ktorý by mal vlastniť každý muž
Zapaľovače značky Zippo nie sú len praktickým pomocníkom - sú aj módnym doplnkom, ktorý by nemal chýbať žiadnemu pravému mužovi. Zippo je kovový zapaľovač vyrábaný americkou spoločnosťou Zippo Manufacturing Company sídliacou v Pensylvánii. Predáva sa celosvetovo v rôznych podobách už vyše 70 rokov. Spoločnosť založil George G. Blaisdell v roku 1932 a už začiatkom roka 1933 bol vyrobený prvý zapaľovač. Názov "zippo" je odvodený od anglického slova "zipper", čo znamená zips - Blaisdell mal rád ako to slovo znie a "zippo" sa mu zdalo byť modernejšie. V roku 1936 si nechal zapaľovač patentovať. O pár rokov na to, počas druhej svetovej vojny, popularita Zippa prudko vzrástla. Všetka výroba zapaľovačov bola sústredená pre potreby Armády Spojených štátov. Zippo bolo vyrábané z mosadze, no kvôli nedostatku surovín sa neskôr začalo vyrábať z ocele. Po vojne sa stávalo ešte populárnejšie a používali ho rôzne spoločnosti vo svojich reklamách a prezentáciách. Za celé roky sa jeho základný mechanizmus vôbec nezmenil. Medzi jeho najznámejšie vlastnosti patrí odolnosť voči vetru. Vďaka použitému špeciálnemu palivu (predtým benzín) a dizajnu komína, dokáže plameň odolávať aj vlhkejšiemu počasiu. Plameň však nepochádza priamo z paliva - v zapaľovači sa nachádza knôt nasiaknutý palivom. Pri zatvorení zapaľovača teda nedôjde k nijakému uzatvoreniu prívodu paliva. Zvuk otvárania a zatvárania poklopu je jeden z najcharakteristickejších znakov tohto zapaľovača; spôsobuje hlasné cvaknutie. Firma Zippo taktiež poskytuje originálne doplnky na výmenu k zapaľovaču - palivo, kamienky a knôt. Spoločnosť taktiež garantuje doživotnú záruku na všetky svoje zapaľovače. Ak sa v nich čokoľvek pokazí, spoločnosť to priamo vo svojej továrni opraví a ak to nie je možné opraviť, zákazník dostane nový zapaľovač. Zaujímavosťou je tiež to, že každý Zippo zapaľovač vyrobený po roku 2001 je na spodku označený písmenom od A po L, ktoré označuje mesiac, v ktorom bol zapaľovač vyrobený - A = január, L = december. Dvojčísle označuje presný rok výroby. Všeobecne platí, že čím starší Zippo vlastníte, tým väčšiu má hodnotu. Originálne a hodnotné Zippo zapaľovače nájdete aj v našej ponuke. Spravte radosť sebe alebo svojim blízkym a venujte im dar, na ktorý sa nezabúda.
Zobraziť článok >
 
Najdrahšie knihy histórie
Fascinujú čitateľov, zberateľov aj investorov – knihy. Na svete vyjde ročne takmer dva milióny knižných titulov a predsa v tejto záplave textu a príbehov stojí niekoľko kusov na Olympe knižného sveta. Kódex Leicester Autorom sám Leonardo da Vinci, ktorý možno votkal medzi stránky aj tajomstvá, ktoré zatiaľ nikto neobjavil. Ide o sedemdesiatdva stranový rukopis, kde si známy vedec a umelec značil svoje unikátne nápady a vedecké objavy. V roku 1994 knihu v aukcii za viac ako 30 miliónov dolárov získal do zbierky Bill Gates. Aspoň už trochu tušíme, odkiaľ pochádza jeho stály zdroj inšpirácie. Vtáky Ameriky Ide zatiaľ o najdrahšiu tlačenú knihu, ktorú spáchal James Audubon a v roku 2000 sa predávala za osem miliónov dolárov a pred dvoma rokmi sa jeden výtlačok vyšplhal až na 11 miliónov. Canterburské poviedky Moderné tlačiarenské stroje vychrlia zbierku dvadsiatich šiestich poviedok od Geoffreyho Chaucera v počte, akom si zažiadame. Ak ide o výtlačok zo 14. storočia, pričom v tej dobe bola kniha hotovým pokladom a originálom, je jasné, že nebude stáť pár eur. V aukcii sa predala za temer päť miliónov dolárov. To musí byť značný knihomoľ, komu pár príbehov dokázalo vyčistiť aj celkom slušné konto. Gutenbergova Biblia Čo môže byť hodnotnejšie, ako kniha stojaca pri samom zrode knižného priemyslu? Jednou z nich je výtlačok Biblie, ktorý vyšiel zo slávneho stroja Johana Gutenberga a odpálil revolúciu polygrafie. Pochádza z roku 1455 a po rokoch pobytu na neznámom území sa objavila v roku 1978 v Spojených štátoch. Nakoniec je od roku 1987 v Londýne, kam sa dostala vďaka dražbe. Neznámy milovník kníh zaplatil  viac ako 5 miliónov dolárov, aby si ju odniesol.  Notový zošiť W.A. Mozarta Nie je to kniha v pravom zmysle slova. Skôr ide o notový zošiť, ale samotného majstra valčíkov. Predstavuje originálny prepis nôt a vďaka tejto „maličkosti“ sa stal najdrahším zošitom na burzách zaradený medzi knihy. Suma 3,6 milióna dolárov nie je bagateľ a knižka je asi viac v trezore, ako v knižnici, ale taký je už osud perličiek svetovej bibliotéky. Milujete knihy? Navštívte náš e-shop: s knihami  http://knihy.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
5 varovných signálov, ktoré vám hovoria, že konzumujete priveľa cukru
Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. Cukor samozrejme nie je žiadnou výnimkou. Ak si radi osladíte život, venujte zvýšenú pozornosť tomu, či na sebe nepozorujete týchto 5 varovných signálov. Sú totiž dôkazom toho, že konzumujete priveľa cukru.  #1 Ste neustále hladní Vysoká hladina cukru v krvi zabraňuje vstupu glukózy do buniek. Výsledkom je, že telo nedostáva energiu a opakovane žiada o jedlo - je to začarovaný kruh, z ktorého sa nedostanete inak, než obmedzením príjmu sacharidov.  #2 Pretrvávajúca únava Pri vysokej hladine cukru v krvi nie je telo schopné správne ukladať a absorbovať glukózu. Energia sa používa neefektívne a bunky tela nedostávajú palivo, ktoré potrebujú. To všetko vedie k tomu, že človek sa často cíti unavený bez akéhokoľvek dôvodu. #3 Časté močenie Ak je hladina cukru v krvi príliš vysoká, obličky nemôžu reabsorbovať tekutinu. Výsledkom toho, čo sa následne deje v tele, je časté močenie. #4 Problémy so sústredením sa Vysoké hladiny cukru zabraňujú vnikaniu glukózy do mozgových buniek, takže mozog má problémy so získaním energie. To nepriaznivo ovplyvňuje rýchlosť myslenia a rozhodovania sa. #5 Rozmazané videnie Rozmazané videnie je tiež dôsledkom dehydratačného účinku kvôli vysokej hladine cukru v krvi - ovplyvňuje aj bunky oka. V dôsledku toho sa deformujú a oko stráca schopnosť správne zaostriť. Všetko pre vaše zdravie nájdete v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
Ceny nehnuteľností stále rastú. Kam sa vyštverajú?
Národná banka Slovenska zverejnila údaje cien nehnuteľností na bývanie za 1Q18. Prekvapivé je, že opäť vyrástli, hoci sa už očakával pokles. Priemerné ceny nehnuteľností na Slovensku stúpli v prvých troch mesiacoch tohto roka o 4,8 % medziročne, čo  predstavuje mierne zrýchlenie oproti záveru roka 2017 (4,3 %), avšak celkovo je to miernejšie tempo rastu ako bol priemer celého roka 2017 (6,3 %). „V medzikvartálnom porovnaní sa priemerná cena nehnuteľností na bývanie zvýšila o 2,6 %. Priemerná cena nehnuteľností na Slovensku dosiahla úroveň 1396 Eur/m2, o EUR 36 viac ako v predchádzajúcom kvartáli. Medzikvartálny rast bol zaznamenaný vo všetkých krajoch, pričom najvýraznejší bol v Trnavskom (5,3 % q/q) a Banskobystrickom kraji (5,2 % q/q). Oproti začiatku roka 2017 však vzrástli ceny nehnuteľností najvýraznejšie v Košickom kraji (o 12,6 % r/r),“ vysvetľuje Katarína Muchová zo slovenskej SPoriteĺne. Ráslti najmä bežné byty Na medziročnom raste cien sa podieľali najmä byty, ktoré v 1Q18 zdraželi o 6,9 % r/r (2,6 % medzikvartálne) v priemere, čo predstavuje mierne zrýchlenie oproti predchádzajúcemu kvartálu. Ceny domov medziročne vzrástli o 3,2 % (2,4 % q/q medzikvartálne).  Ceny nehnuteľností po kríze šesť rokov za sebou klesali (2009-14) a až v roku 2015 prišlo k miernemu rastu cien nehnuteľností na Slovensku (o 0,9 % v priemere). Postupne tempo rastu cien nehnuteľností zrýchlilo, ale naďalej sa ceny nehnuteľností na bývanie nachádzajú pod svojou predkrízovou úrovňou 1549 Eur/m2 z polovice roka 2008 (priemer 2008 bol 1511 Eur/m2). V roku 2008 dosiahla priemerná cena bývania svoj vrchol, pričom v súčasnosti sa nachádza približne 10 % pod ním. Na druhej strane, priemerná cena bytov už svoj predkrízový vrchol prekonala o takmer 4 %.  Ceny tlačí dopyt Rast cien nehnuteľností súvisí s vysokým dopytom po bývaní, je dôsledkom rastu príjmov obyvateľstva ako aj stále dobrou dostupnosťou úverov. Ekonomická situácia na Slovensku ostáva aj naďalej priaznivá, pričom vývoj na trhu práce prispieva k zvyšovaniu disponibilných príjmov domácností. Menová politika ECB je celkovo akomodatívna, aj keď postupne sa začne pomaly posúvať smerom k normálu, a rast úverovania bude ovplyvnený opatreniami Národnej banky. Celkovo tento rok môžeme očakávať pokračovanie rastu cien bývania, ale miernejším tempom. Kúpili ste si nový byt a hľadáte do neho doplnky a vybavenie? Navštívte https://domacnost.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Domácnosti spotrebujú približne štvrtinu energie v únii
Európske domácnosti spotrebujú v priemere štvrtinu energie v Európskej únii. Najviac sa využíva v domácnostiach zemný plyn (36 %) a elektrina (24 %). Obnoviteľné zdroje energie zhltnú 17,5 %, nasledujú ropné produkty (11,2 %) a druhotné teplo (7,6 %). Malý podiel pokrývajú tuhé palivá (3 %).  „Európske domácnosti spotrebujú najviac energie na vykurovanie svojich príbytkov, čo tvorí až dve tretiny konečnej spotreby energie v sektore bývania. Elektrická energia využívaná na osvetlenie a väčšinu elektrických spotrebičov predstavuje zhruba 14 percent z celkovej spotreby energie,“ povedala Lenka Buchláková, analytička Slovenskej sporiteľne. To však nezahŕňa využívanie elektriny na napájanie hlavných vykurovacích, chladiacich alebo varných systémov.  Podľa Európskeho štatistického úradu Eurostat vlani domáce spotrebiče na varenie zhltli 5,6 % energie spotrebovanej domácnosťami, zatiaľ čo chladenie priestorov (klimatizácia) a iné konečné použitia pokrývajú  len nepatrné percento, konkrétne 0,3 % a 0,9 %. Vykurovanie priestorov domácnosti a vody predstavuje dokopy 78,9 % konečnej spotreby energie domácností. Slovenské domácnosti sa príliš v účele spotreby nelíšia od tých európskych. Najviac je využívaná energia na vykurovanie domácnosti (68,3 %), nasleduje ohrev vody (14,8 %), osvetlenie (11,7 %), varenie (5,6 %) a klimatizácia (0,1 %). Najviac využívame zemný plyn (64,5 %), nasleduje druhotné teplo (26 %), elektrinu (5,7 %), obnoviteľné zdroje energie (1,9 %), tuhé palivá (1,4 %) a ropné produkty (0,4 %). „V rámci spotrebného koša priemernej slovenskej domácnosti  tvoria výdavky na bývanie, vodu, elektrinu či plyn takmer štvrtinu. Od roku 2007 u nás výrazne tieto výdavky rástli. Kým pred viac ako 10 rokmi tvorili výdavky na bývanie 14,3 %, vlani do bola vyše štvrtina. Rástli ceny elektriny, plynu ale aj celkového nájmu,“ doplnila Buchláková.
Zobraziť článok >
 
Raňajky šampiónov - inšpirujte sa týmito jednoduchými raňajkovými receptami
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. My pre vás máme niekoľko tipov, ktorými sa pri ich príprave môžete inšpirovať. Vajíčka v avokáde Rúru si predhrejte na 200°C. Prekrojte avokádo na polovicu, vydlabte jeho vnútro a rozbite do každej polovice vajíčko. Pridajte rajčiny, soľ a korenie podľa chuti. Pečte zhruba 20 minút. Čučoriedkovo - zázvorové smoothie Takéto raňajky obsahujú dokonale vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Čučoriedky so zázvorom navyše nakopnú váš imunitný systém! Ovocie, zelenina, toast a arašidové maslo Toasty si chutne opečte. Na niektoré natrite arašidové maslo a poukladajte na ne ovocie podľa chuti, iné ochuťte avokádovou nátierkou a doplňte zeleninou. Pripravíte si tak skvelé a vyvážené sladko - slané raňajky. Miešané vajíčka s rukolou Ak túto kombináciu čo i len jedenkrát ochutnáte, už nikdy sa jej nebudete chcieť vzdať. Jedlo môžete doplniť celozrnným pečivom. Zdravé palacinky Ak preferujete skôr raňajky na sladko, vyskúšajte tento palacinkový recept: 1 PL proteínového prášku, 2 vaječné bielka, ½ šálky roztlačeného banánu, ľanové semienka. Zmes zmiešajte a opečte na panvici. Miešané vajíčka s avokádom a tuniakom Pokiaľ chcete mať raňajky plné bielkovín, tieto budú pre vás ideálnou voľbou. Navyše táto kombinácia chutí je naozaj výborná. Potraviny pre vaše skvelé raňajky nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >