Aby vám káva chutila, potrebujete túto vec

Čo je dôležité na kvalitnú prípravu kávy? Sú to tri súčasti PO prvé horúca voda - ideálne ak má 8é – 90 stupňov Celzia. Potom potrebujete samozrejme kvalitnú kávu. No obe ingrediencie sú vám nanič, ak nemáte kvalitný mlynček, ktorým kávu pomeliete na želateľnú veľkosť.
Mletie rozhoduje
Mletie nie je len o tom, že potrebujete kávové zrná rozdrviť. Je aj o tom, že ich potrebujete namlieť tak, aby spĺňali požadovanú veľkosť na jednotlivé prípravy kávy. Pretože inak sa melie káva, ak máte chuť napríklad na espresso a inak sa melie, ak si ju chcete robiť tradičnou cestou napríklad french pressom. Preto je mlynček veľmi dôležitý.
Meľte ako profesionál
Na prípravu espresa potrebujete čo najjemnejšie melie. Doslova prachové. No napríklad na prípravu french pressu potrebujete namlieť kávu tak, aby pripomínala približne veľkosť kryštálového cukru. A to bez dobrého mlynčeka samozrejme nezvládnete. Preto kávový špecialisti a znalci kávy tvrdia, že práve mlynček rozhoduje o tom, ako dobrú kávu budete piť. Pretože príliš hrubo pomletá káva na espreso zaručí vodovú kávu a príliš jemné mletie na tradičnú cestu pokazí chuť kávy.
Vyberte si správne
Jeden z dobrých, výkonných lacných mlynčekov, ktorými viete ovplyvniť aj veľkosť mletia je práve u nás v ponuke. Nestojí ani 10 eur a vďaka nemu bude vaša káva chutiť skvele.