7 faktov o vašich obľúbených potravinách, ktoré vás prekvapia

Máte radi banány alebo čaj? Ak si ich doprajete často, určite si prečítajte tieto zaujímavosti týkajúce sa potravín.
Chilli papirčky
Farba papričky vám o jej pálivosti nenapovie nič. Všímajte si ich veľkosť - čím je paprička menšia, tým bude ostrejšia.
Banány
Je dokázané, že ak ste práve dojedli banán, komáre na vás pôjdu s oveľa väčšou „chuťou“ a uštedria vám viac štípancov ako niekomu, kto banán nejedol.
Farbivá
Štúdie dokázali, že farbivá v nápojoch a v potravinách spôsobujú u detí hyperaktivitu. Najnebezpečnejšie je pritom všetko, čo boli prifarbené na žltú alebo červenú farbu.
Čaj
Studený čaj dráždi žalúdočné steny, preto by ste ho piť nemali. Číňania považujú studený čaj dokonca za jedovatý.
Camembert
Paradoxne, camembert by ste mali jesť čím neskôr, teda čo najbližšie k dátumu jeho spotreby - vtedy je najchutnejší. Nikdy ho však nejedzte po uplynutí jeho trvanlivosti.
Kyslá kapusta
Ak by ste sa radi zbavili nejakých kilogramov, kyslá kapusta je na to ideálnou potravinou. Po jej konzumácii totiž bude váš metabolizmus pracovať až 2x tak rýchlo.
Najväčšia záhada týkajúca sa jedla
Vedcom sa doposiaľ nepodarilo objasniť najväčšiu záhadu týkajúcu sa jedla, a to síce - prečo chutí oveľa lepšie v neskorých večerných hodinách a v noci :-)
Niektoré z vašich obľúbených potravín môžete nájsť aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk.