Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Zdravie & životný štýl

 
Ako správne piť kávu, aby nám neškodila?
Poznáme to všetci. Jedna rýchla. Dve lyžičky instantnej kávy, horúca voda a cukor, aby sa to dalo vypiť. Po pätnástich minútach energie však upadáme do letargie a premýšľame, či opäť nezájsť k rýchlovarnej kanvici. To telu rozhodne neprospieva. Ako teda piť kávu zdravo a energeticky výhodne? Stavte na kvalitnú kávu Platí zásada, že čím viac mlieka a cukru do kávy potrebujete, o menej kvalitnú kávu pijete. Takže si radšej vyberajte dobrú kávu, najlepšie nemletú. Tá bude pre vaše chuťové bunky postačujúca sama o sebe. Mimochodom instantná káva nie je pravou kávou a to, čo sa týka aj účinkov. Žiadna zložitá procedúra Mnoho ľudí si myslí, že na to, aby si vychutnali dobrú a kvalitnú kávu potrebujú drahé stroje a more času. Ďalší omyl. Stačí čerstvé mletie a napríklad french press, kde kávu zalejete, scedíte a príprava netrvá viac ako pri klasickej neske. S mokka kávovarom je to ešte ľahšie. No rozdiel v chuti a v účinkoch je mega iný. Káva s maslom, to pravé orechové! Chcete mlieko? STOP! Mnoho ľudí po káve s cukrom a mliekom nedostane dostatok energie a skôr upadá. Dôvod? Zlý manažment cukru v krvi. Najlepší efekt na povzbudenie podľa klinických štúdií dosahuje káva s pravým poctivým maslom a prípadne môžete pridať aj kokosový olej. Tak dostanete skutočnú energetickú bombu. Navyše táto kombinácia naštartuje lepšie spaľovanie tukov. To je pre telo omnoho zdravie, ak si dáte len kávovinový nápoj plný cukru.    
Zobraziť článok >
 
Týchto 4 ranných (zlo)zvykov by ste sa mali okamžite zbaviť
Dopúšťame sa ich mnohí, no pozor - škodia nám. Ako začínate svoj deň vy? Ako vyzerajú vaše rána? Je možné, že sú sprevádzané niektorým z týchto 4 (zlo)zvykov. Ak áno, nahraďte ich niečím zdravším - nášmu telu totiž škodia! #1 Nezačínate svoj deň sprchou Podľa mnohých odborníkov nám ranná sprcha uľahčuje hľadanie riešenia počas celého dňa, pretože pomáha mozgu stať sa aktívnym. Tiež sa podarilo dokázať, že ak svoj deň začnete sprchou, vonkajšie faktory vás potom po celý deň nebudú až tak obťažovať. Sprcha tiež umožňuje mozgu vytvárať nové a nezvyčajné nápady.  #2 Sprchujete sa horúcou vodou Áno, ráno, po vylezení z teplej postele nás možno láka osprchovať sa horúcou vodou, no skúste ju vymeniť za studenú. Tá nám totiž pomáha cítiť osvieženie, stimuluje činnosť mozgu a posilňuje imunitný systém. Studená voda, na rozdiel od horúcej vody, tiež nevysušuje pokožku.  #3 Premýšľate, čo na seba Ak vám to ráno zvykne robiť problém, prisľúbte si, že oblečenie si pripravíte vždy večer vopred. Vedeli ste, že za deň nám kapacita mozgu umožňuje učiniť len niekoľko rozhodnutí? Neplytvajte preto hneď zrána svojou energiou na takéto "menej podstatné" rozhodnutia.  #4 Neraňajkujete Možno nemáte čas a možno nemáte len chuť. Určite ste sa však už stretli s tvrdením, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa - a je to naozaj pravda. Určite ich teda nepodceňte, závisí od nich celý zvyšok vášho dňa.  Skvelé a kvalitné prípravky na podporu vášho zdravia nájdete v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk.
Zobraziť článok >
 
K2 nie je len horská chlapská výzva
S pojmom K32 sa mužom spájajú obvykle tie najvyššie vrcholy a hory, ale K2 by mali poznať aj z iného uhla pohľadu. Z pohľadu záujmu o vlastné zdravie. Njde o vedľajší produkt Donedávna si aj vedci mysleli, že K2 je len podprodukt vitamínu K, ktorý sa vytvorí v našom tele, ale ukazuje sa, že nejde o žiadnu bokovku, je plnohodnotným vitamínom, ktorý má navyše nezastupiteľnú funkciu.  Potrebný obzvlášť pre chlapov Jasné, že je nutné, aby vitamín K2 mali aj ženy, ale veľmi dôležitá je pre mužov, ktorí cvičia a budujú svaly. Pretože funkcia tohto vitamínu spočíva v tom, že získava vápnik z mimobunkového priestoru a zabezpečuje jeho viazanie do kostí. Preto je veľmi vhodný na to, aby sa netvorili vo vašom tele kamene, ale pevné kosti. Lepšie srdce ak máte dostatok vitamínu K2 nielenže je na tom lepšie vaše srdce, ale aj znižujete riziko kardiovaskulárnych ochorení a dokonca predchádzate aj mnohým druhom rakoviny. Ako získať vitamín K2 Nie je tak jednoduché ho získať, pretože tento vitamín získava náš organizmus zo správnej funkcie črevných baktérií, ktoré ho produkujú Zdravé črevá a probiotiká sú preto kľúčové. Tak isto ho môžeme získať z fermentovaných sójových potravín a pozor aj v mäsa, vajec a mlieka, ale iba zvierat, ktoré sa voľne pásli. Preto dnes ľudia tak často trpia na nedostatok tejto zložky.  Zdravé zdroje vitamínu K2 nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
PRODUKT DŇA: Získajte nevídanú energiu z bylín pomocou nápoja PhytoChi
V rámci nášho dnešného "Produktu dňa" vám predstavujeme jedinečný bylinný nápoj PhytoChi. PhytoChi je posilňujúcim bylinným nápojom a vynikajúcim doplnkom stravy pre súčasného človeka, ktorý je neustále vystavovaný stresu. Túto jedinečnú bylinnú zmes tvorí až 16 bylín, ktoré sú podľa tradičnej čínskej medicíny známe svojimi pozitívnymi účinkami. Sú to: rdesno kozinec blanitý aloe vera kustovnica čínska činska ruža sibírsky ženšen klanopraška čínska sladké drievko slzovka obyčajná kukrkuma dlhá mandarínková kôra škoricovník čínsky harmanček pravý huba Reishi ženšen pravý ženšen nepravý Túto formulu vyvinul Dr. Albert Y. Leung na základe princípu Jin a Jang. Pokiaľ totiž telo nie je v rovnováhe, dostavia sa ťažkosti ako slabosť, strata energie, bolesť kĺbov, vysoký krvný tlak a pod. Na začiatku užívania tohto prípravku ľudia upozorňujú na prvotné reakcie, ktoré vyvoláva pôsobenie bylín. Dočasne sa totiž môžu prejaviť príznaky vašich nedoliečených ochorení. Ide však o pozitívny jav, ktorý smeruje k likvidácii chronických ložísk a svedčí len o účinnosti daného produktu. Pri začiatku užívania sa odporúča tiež zvýšiť prísun tekutín, aby sa škodliviny z vášho tela dostali z tela von jednoduchšie. Prípravok je vhodný aj pre registrovaných športovcov, čo takisto svedčí o jeho účinnosti. O jeho účinkoch svedčí aj veľké množstvo pozitívnych skúseností, s ktorými sa ľudia podelili vo verejných diskusiách na internete. Tento jedinečný prípravok si v našom eshope môžete zakúpiť za 44,78€ s poštovným zdarma. Pokiaľ vás náš dnešný tip zaujal, môžete si ho zakúpiť v našom e-shope zdravie.eiffeloptic.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Zobraziť článok >
 
3 vynikajúce superpotraviny, ktoré posilnia Vaše zdravie
Poznáte superpotraviny? Pojmom superpotraviny sa označujú unikátne potraviny, ktoré obsahujú veľmi vysoké množstvo výživových látok, prospešných pre ľudský organizmus. Medzi tieto zázračné superpotraviny patria predovšetkým niektoré miestne i cudzokrajné druhy ovocia a zeleniny (čučoriedky, avokádo, kapusta, brokolica), ryby obsahujúce nízke množstvo tuku (tuniak, losos), chudé mäso (morčacie), niektoré druhy olejov (kokosový olej), orechy (vlašské orechy), strukoviny (cícer), med a iné. V ostatnom období získavajú popularitu tzv. zelené superpotraviny, medzi ktorými vyniká sušená riasa chlorella, prášok z mladého jačmeňa alebo zdraviu prospešná riasa (sinica) spirulina. Superpotravinami sú i najrôznejšie drobné semienka, ktoré i napriek svojim nepatrným rozmerom majú extrémne pozitívne účinky na ľudské zdravie. Patria sem napríklad semienka chia alebo quinoa. Urobte niečo pre svoje zdravie a obohaťte svoje stravovanie o superpotraviny, ochránite tak Vaše telo pred rôznym ochoreniami, posilníte imunitný systém a načerpáte energiu potrebnú pre správne fungovanie celého organizmu. 1. Čučoriedky Plody čučoriedok -  malé tmavomodré guľôčky - majú vysoký obsah vitamínu C, karoténu, trieslovín a antioxidantov, ktoré pôsobia proti škodlivým voľným radikálom v tele. Svojím pôsobením ochraňujú organizmus pred infekciami, posilňujú imunitu, sú účinné pri črevných problémoch, znižujú hladinu cholesterolu, pôsobia protizápalovo, majú dezinfekčný účinok a priaznivo pôsobia na oči. Čučoriedky sú vynikajúcou prísadou do ovocných šalátov a pohárov, na prípravu domácej zmrzliny, do džemov, marmelád a sirupov, možno ich dobre mraziť i sušiť. Najideálnejší spôsob je jesť ich v čerstvom, prirodzenom stave. 2. Med Med, často označovaný ako potravina 21. storočia, obsahuje dôležité minerálne látky, ako sú horčík, železo, vápnik, draslík a fosfor, je bohatý na aminokyseliny a vitamíny typu C, B a A.  Súčasťou obsahu medu sú i sacharidy, ktoré ľudskému organizmu dodávajú okamžitú energiu. Med nám pomôže pri bakteriálnych infekciách, pôsobí v tele ako prírodné antibiotikum, lieči choroby dýchacích ciest, žlčníka a pečene, znižuje tlak a má pozitívne účinky na mozog. Použitie medu je pestré, môžete ním dosládzať nápoje namiesto cukru, jesť ho samotný s pečivom či chlebom, alebo si ním dosladiť napríklad obľúbené müsli s jogurtom. 3. Quinoa (čítaj kínoa) Semienka Quinoa sú vlastne plody obilniny mrlíka čílskeho, ľudovo zvaného indiánska pšenica. Quinoa, pochádzajúca z Južnej Ameriky, sa stala veľmi známou i vďaka skutočnosti, že si na nej pochutnávajú i kozmonauti, ktorí vo vesmírnom priestore potrebujú naozaj kvalitnú stravu. A niet divu, mrlík čílsky má vysoký obsah bielkovín, minerálnych látok, vitamínov, esenciálnych aminokyselín, vlákniny a lyzínu.  Pre svoj nízky obsah tukov je to vyhľadávaná potravina u ľudí chorých na cukrovku, ako aj u tých, ktorí sa snažia schudnúť.  Je vhodná i pri bezlepkovej diéte, neobsahuje lepok. Oceňujú ju i vegetariáni, pretože bielkoviny v nej obsiahnuté kompenzujú proteíny inak získavané z mäsitej stravy. Pravidelná konzumácia semienok Quinoa napomáha znižovať krvný tlak, dodáva energiu fyzicky i psychicky vyčerpaným ľuďom, preventívne pôsobí proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Semienka Quinoa sú ideálnym doplnkom do šalátov a kaší, dajú sa použiť na zahustenie pokrmov alebo ako samostatná príloha.
Zobraziť článok >
 
Koľko vajec denne je bezpečných pre naše zdravie?
Niektorí ich milujú, ďalší zaznávajú. Aká je teda pravda o vajíčkach. Vajcia a cholesterol Kapitola, ktorá sa skloňuje stále dookola. Nuž, pravda je taká, že jedno vajce obsahuje 164 mg cholesterolu. To je podľa dietetických zásad približne 54% odporúčanej dennej dávky. Teda žiadna tragédia, ktorá by bola schopná ohroziť zdravého chlapa. Pozor by si mali však viac dávať diabetici. U nich by mohlo každodenná vajce zvyšovať riziko ochorenia srdca. Cholesterolu sa báť netreba Kto má panický strach z cholesterolu, mal by sa ho čo najskôr zbaví. Pretože je to látka, bez ktorej by naše telo nefungovalo správne. Podieľa sa na tvorbe hormónov aj mozgových buniek. A dokonca až 80% cholesterolu si naše telo vytvára samo. Koľko vajec teda konzumovať Na to, aby ste dostali silu, bielkoviny aj vitamíny a neohrozili svoje zdravie je potrebné konzumovať maximálne dve vajíčka denne. Ale pozor. vajcia nájdete aj v cestovinách, často aj v koláčoch, pečive, zákuskoch, takže aj toto je potrebné si pripočítať k dennej dávke. Zároveň aj rozhoduje, aké vajíčka budete konzumovať. Najideálnejšia forma je uvarené natvrdo. Vysmážané totiž do seba automaticky naťahujú oleje, prechádzajú procesom smaženia, čo vytvára látky, ktoré telu neprospievajú. Preto je najvodnejšia dať si jedno natvrdo a na celozrnných chleba. Viac zdravých pokrmov nájdete na: https://zdravie.eiffeloptic.sk/  
Zobraziť článok >
 
Vitamín C. Prečo je tak dôležitý v tomto období?
Nástup jesene, prvých mrazov a zimy je pre telo po lete značnou záťažou. A práve tu je asi najsilnejším spojencom starý, ale dobrý vitamín C, inak nazývaný aj kyselina askorbová. Stojí ako štít medzi našim telom a mikróbmi. Nedokážeme si ho vyrobiť Negatívom vitamínu c je, že si ho telo nevie samo vyrobiť. To znamená, že ho musíme iba prijať zo stravy. Ak to podceníme, nehorí nám len mnoho ochorení, ale napríklad aj skorbut. Vitamín C sa pritom dokonca považuje aj za veľmi silného bojovníka proti rakovine a zohráva kľúčovú úlohu pri celkovej podpore imunitného systému a ľudské telo stimuluje k produkcii kolagénu. Je to jednoducho zložka, ktorú telo nutne k zdravému životu potrebuje, Ako ho správne užívať? Existuje na to niekoľko štúdií aj správa, ale Úradu verejného zdravotníctva SR odporúča nasledovné dávky: Deti 1 – 14 rokov 60 – 100 mg denne. Mládež do 18 rokov 100 - 120 miligramov viac. Pracujúce ženy 100 – 120 mg céčka denne Tehotné a dojčiace ženy by mali denne prijať 150 mg. Muži do 130 mg  V čase ochorení je možné dennú dávku prekročiť aj dvojnásobne. Niektoré dokonca tvrdia, že im zaberajú extra dávky vitamínu C denne. Platí však, že telo si vždy vezme vitamínu C toľko, koľko potrebuje. Zvyšok vymočí.  Prírodné aj umelé Výhodou vitamínu C je, že ako v rastlinnej, tak aj umelej forme ide o kyselinu askorbovú, ktorá sa ľahko vyrába. Nie je teda veľký rozdiel medzi vitamínom C prijatým zo stravy z lekárne.   Vitamín C kúpite na: http://zdravie.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14