Tieto 3 jedlá si v reštauráciách radšej neobjednávajte

Jedenie v reštaurácii síce je pohodlné a príjemné, no nie vždy je bezpečné. Ak chcete mať istotu, že si objednávate skutočne to najkvalitnejšie jedlo, pri výbere z menu sa vyvarujte týmto trom potravinám.
Ryby v pondelok
Podľa šéfkuchárov sa ryby do reštaurácií objednávajú väčšinou vo štvrtok alebo v piatok, nakoľko lokálni výrobcovia, ktorí ich dovážajú čerstvé, cez víkendy väčšinou nepracujú. Ryba však vydrží čerstvá maximálne 3 dni, takže ak si ju objednáte v pondelok, „najlepšie časy“ má už za sebou.
Chlieb
Viacerí zamestnanci reštaurácií priznávajú, že ak niektorý z návštevníkov prinesený chlieb neskonzumuje, putuje ďalej k ďalším hosťom. Odhaliť to však neviete a takisto neviete, kto každý pred vami už chlieb chytil. Radšej si ho preto odoprite.
Dobre prepečené steaky
Ako priznávajú šéfkuchári, keď kuchári natrafia na tvrdý kus mäsa, ktorý vyzerá tak, že dátum jeho spotreby už uplynul, majú 2 možnosti - zahodiť ho, alebo... pripraviť z neho dobre prepečený steak.
Pre nákup kvalitných potravín navšívte náš eshop zdravie.eiffeloptic.sk.