Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.SK Pre mužov Pre ženy Zľavy a akcie

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Hľuzovka – diamant kuchyne
Tak nazval vzácnu odrodu hľuzovku slávny francúzsky kuchár Jean Anthelme Brillat Savarin. Spája sexi ženy, kaviár, drahé víno, luxus. Huba, za ktorú boháči neváhajú utratiť milióny  dolárov, aby sa po obede iba spokojne usmiali a povedali čašníkovi: „Chutilo!“ Najdrahšia pochúťka na svete má magické vlastnosti a kde tu ju nájde aj na našom území. Perly na tanieri Najvzácnejšia biela, potom je tu lacnejšia čierna a u nás sa v prírode vyskytuje tá najlacnejšia verzia. Ak chcete hľuzovku, pri ktorej krútia očami blahom tí najväčší gurmáni, natrieskajte si peňaženku. Nie je nič významné, ak na francúzskych trhoch za túto maškrtu zaplatíte 3000 eur za kilo! Rodia sa pod zemou a v laboratórnych podmienkach ani neškrtnú. Každý jeden kúsok, ktorý dostanete na tanieri pochádza z panenskej prírody, vyhľadávaný špeciálne cvičenými psami a prasiatkami. Najlepšie výsledky dosahujú svine, pretože hľuzovka vydáva pach podobný feromónom samca. Asi aj preto sú im pripisované afrodiziakálne účinky. Ide chýr, že po nich splodil svojho syna aj veľký Napoleon. Skúmanie, či je to pravda alebo nie, necháme historikom, potvrdzuje to však skutočnosť, že tento pokrm berú do úst len tí najvýznamnejší ľudia planéty. História písané hieroglyfmi Hľuzovky poznali už faraóni v starovekom Egypte, starí Gréci i Rimania  nimi hodovali vo veľkom. Nechýbali ani na hostinách, ktoré organizovali Borgiovci. V stredoveku hľuzovky považovali za synov hromu. Cirkev vtedy konzumáciu hľuzoviek zakazovala, vyhlásila ich za diablovo dielo, ako všetko drahé a rozkošnícke. Pritom ibe z biologického hľadiska o lacnú zostavu. Deväťdesiat percent jej „tela“ tvorí voda, zvyšok minerálne a aromatické látky. Ak sa pýtate, čo je teda tak drahé, že si ich dovolilo len pár najbohatších Slovákov, neodpovieme. Majú  však charizmu luxusných vecí, vďaka ktorým chápeme, že rozdiel medzi žiť a žiť luxusne, môže byť nápadne obrovský. Nejsť - vychutnávať Hľuzovka rastie hlavne v Taliansku, Francúzsku, Španielsku, na chorvátskej Istrii. Ich obľúbené miesto je šesť až tridsaťpäť centimetrov pod povrchom. Tie najdrahšie huby však vôbec nevyzerajú vábne, pripomínajú zhnité zemiaky. V podstate žijú v symbióze s koreňovou sústavou stromov. Tí najlepší kuchári vedia, s akým materiálom narábajú a preto hľuzovku servírujú naozaj luxusne. Biele odrody sa podávajú čerstvé, často iba v podobe pár hobliniek na tanieri. Režú sa priamo pred očami zákazníka, pričom čím viac pásikov tejto vzácnej huby  si želáte, o to viac naskakujú nuly na vašej účtenke. Čerstvé a voňavé Biele hľuzovky sa konzumujú bez akejkoľvek prípravy, naopak tie čierne to najlepšie zo seba uvoľnia po tepelnej úprave. Už tradične najdrahšie a najkvalitnejšie hľuzovky sú mramorovo biele, z Alby v Taliansku. Ako jedlo ju však preslávili najviac Francúzi a hoci je tá z Périgordu až druhá najdrahšia, v krajine galského kohúta na ňu nedajú dopustiť. Hľuzovka má dokonca takú cenu ako vychytené umelecké diela, takže sa falšuje. Preto je dôležité, či ju ochutnáte v známej reštaurácii, alebo zastrčenej putike s podozrivou cenou. Nie je to náhoda, že zdroj falzifikátov je opäť Čína. Ich hľuzovky sa na tie dve najdrahšie  náramne podobajú a rozozná ich len odborník. Čínske sú 100-násobne lacnejšie a cena odráža aj kvalitu. Ročne ich privezú do Európy asi v náklade 300 ton a často sa vmiešavajú medzi pravé hľuzovky.  Skutoční milovníci si však vychutnávajú vždy len originál. Pripravte frajerke dokonalé chuťovky na tanieri a inšpirujte sa kuchárskymi knihami na: http://knihy.eiffeloptic.sk/
Zobraziť článok >
 
Raňajky šampiónov - inšpirujte sa týmito jednoduchými raňajkovými receptami
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. My pre vás máme niekoľko tipov, ktorými sa pri ich príprave môžete inšpirovať. Vajíčka v avokáde Rúru si predhrejte na 200°C. Prekrojte avokádo na polovicu, vydlabte jeho vnútro a rozbite do každej polovice vajíčko. Pridajte rajčiny, soľ a korenie podľa chuti. Pečte zhruba 20 minút. Čučoriedkovo - zázvorové smoothie Takéto raňajky obsahujú dokonale vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Čučoriedky so zázvorom navyše nakopnú váš imunitný systém! Ovocie, zelenina, toast a arašidové maslo Toasty si chutne opečte. Na niektoré natrite arašidové maslo a poukladajte na ne ovocie podľa chuti, iné ochuťte avokádovou nátierkou a doplňte zeleninou. Pripravíte si tak skvelé a vyvážené sladko - slané raňajky. Miešané vajíčka s rukolou Ak túto kombináciu čo i len jedenkrát ochutnáte, už nikdy sa jej nebudete chcieť vzdať. Jedlo môžete doplniť celozrnným pečivom. Zdravé palacinky Ak preferujete skôr raňajky na sladko, vyskúšajte tento palacinkový recept: 1 PL proteínového prášku, 2 vaječné bielka, ½ šálky roztlačeného banánu, ľanové semienka. Zmes zmiešajte a opečte na panvici. Miešané vajíčka s avokádom a tuniakom Pokiaľ chcete mať raňajky plné bielkovín, tieto budú pre vás ideálnou voľbou. Navyše táto kombinácia chutí je naozaj výborná. Potraviny pre vaše skvelé raňajky nájdete aj v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk.   
Zobraziť článok >
 
Super fľaša, pre zdravý životný štýl
Strážte teplotu a pitný režim Trendy zdravého životného štýlu sa dotýkajú nielen športových aktivít a zdravého stravovania, ale v neposlednom rade tiež kvalitného pitného režimu.  Múdra fľaša Unikátny múdra fľaša Smart Bottle U4 je vyrobená z kvalitnej ocele a vďaka progresívnej technológii udrží teplotu tekutiny po veľmi dlhú dobu, či už teplú alebo studenú. Jednoduchým dotykom na uzáver túto teplotu môžete ľahko sledovať. Farebný dotykový displej s ukazovateľom teploty Smart Bottle U4 ponúka kvalitný farebný a dotykový LCD displej, ktorý Vám ukáže kedykoľvek teplotu tekutiny vo fľaši.  Okrem teploty je tu farebný prúžok pre obvodu pre rýchly náhľad teploty. Zelená farba pre teploty do 36oC, oranžová farba od 37 stupňov do 60 stupňov a červená pre teploty nad 61 stupňov. Upozornenie na pitný režim po dvoch hodinách Pitný režim pod kontrolou Farebný displej ponúka funkciu upozornenia na pitný režim. Dvojitým kliknutím na displej zapnete automatickú funkciu upozornenia po 2 hodinách. Po 10 hodinách sa táto funkcia automaticky vypne. Počas dňa tak budete dostávať upozornenia, aby ste nezabudli na pitný režim. Vstavaná LiPol batéria s prevádzkou až 1 mesiac. Vstavaná polymérová batéria umožní prevádzku chytré fľaše až 30 dní a možno jednoducho dobíjať cez USB port dodaným káblom v balení. Odpadá tak zložitá výmena batérií a ich väčšinou komplikovaný nákup. Schopnosť udržať požadovanú teplotu po dlhú  
Zobraziť článok >
 
Nákupy cez internet sú stále najvýhodnejšie
Rekordný je aj počet transakcií realizovaných pred Veľkou nocou u nás. Slováci si na Veľkú noc poriadne doprajú. Nakupujú do zásoby predovšetkým potraviny, tento rok minuli deň pred Veľkým piatkom vyše 6 miliónov eur a urobili 237-tisíc transakcií.  Minuloročné sviatky boli spomedzi okolitých krajín v rámci cezhraničného nakupovania žatvou pre českých a rakúskych obchodníkov. Slováci tam dva dni pred Vianocami minuli dokopy 43 tisíc eur, v susednom Rakúsku to bolo až 50-tisíc eur. Tu sa do veľkej miery podpisuje vplyv rakúskych vianočných trhov, ktoré sú u Slovákov veľmi obľúbené.  Rekord držia aj tohtoročné májové sviatky. V Deň víťazstva nad fašizmom išli Slováci nakupovať vo veľkom do Rakúska, pričom tam minuli za jeden deň 61-tisíc eur a urobili takmer 2-tisíc transakcií. Deň pred sviatkom sa tam takisto vybralo veľa Slovákov, a tržby boli rekordné, až vo výške 315- tisíc eur. Rovnako tak lepšie tržby ako v iné sviatky zaznamenali maďarskí obchodníci, ktorí od Slovákov v deň sviatku zinkasovali viac ako 116- tisíc eur.  „Zákaz predaja počas sviatkov na Slovensku vyháňajú Slovákov za hranice, ale nie v takej miere, ako sa očakávalo. Z našich údajov vyplýva, že Slováci sa skôr predzásobia, akoby mali cestovať za cezhraničnými nákupmi,“ doplnila Buchláková. Počas sviatkov v menšej miere Slováci nakupujú u lokálnych obchodníkov potraviny, drogériu a nákupy realizujú aj na čerpacích staniciach. V susedných krajinách nakupujú tesne pred sviatkami ale aj počas nich okrem potravín, oblečenia a drogérie aj záhradnícke či športové potreby.                
Zobraziť článok >
 
8 jedál, ktoré by ste nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre
Prečítajte si, ktoré jedlá sú vhodné na konzumáciu len čerstvo po ich príprave. Po zohriatí v mikrovlnnej rúre vám totiž môžu uškodiť. Zeler Zeler je skvelou ingredienciou napríklad pri príprave polievky, no len do chvíle, pokiaľ ju nezohrejete v mikrovlnnej rúre. Zeler totiž obsahuje dusičnany, ktoré sa po zohriatí stavajú toxickými a karcinogénnymi. Skúste napríklad krémovú zelerovú polievku, tá chutí výborne aj studená. Vajíčka Vajíčka alebo omeletu si pravdepodobne nezohrievate, no ak by vám to niekedy napadlo, určite to nerobte. Vajíčka sa totiž po zohriatí taktiež stávajú toxickými. Špenát Špenát je veľmi zdravou a v poslednom období aj obľúbenou potravinou, pretože obsahuje veľké množstvo minerálov a vitamínov. Obsahuje však podobné látky ako zeler, takže takisto ho opätovne nezohrievajte. Huby Huby síce obsahujú veľké množstvo bielkovín, aminokyselín či vitamínov, no ak ich pridáte napr. do hubového rizota, ktoré si následne chcete zohriať, môžete si privodiť problémy s trávením, ktoré spôsobia napr. bolesti brucha, či nadúvanie. Zemiaky Opätovným ohriatím zemiaky nielen strácajú svoju chuť, ale aj svoje zdravotné benefity. Neskladujte ich ani pri izbovej teplote prikryté fóliu. Najlepšie urobíte, ak varené zemiaky, pyré, či iné zemiakové jedlá skonzumujete ihneď po príprave. Kura Pri opätovnom ohreve kuraťa sa v ňom mená jeho zloženie bielkovín, čo vám môže spôsobiť nepríjemné problémy s trávením. Spravíte preto dobre, ak kuracie mäso z chladničky použijete už len do šalátu, alebo na prípravu sendviču. Červená repa Podobne ako zeler a špenát, aj červená repa obsahuje väčšie množstvo dusičnanov a nie je vhodným adeptom na ohrev v mikrovlnnej rúre. Nazdavšia je čerstvá červená repa, môžete si z nej pripraviť chutný šalát, či smoothie. Viac informácií o zdravých jedlách nájdete v knihách v našom eshope knihy.eiffeloptic.sk. 
Zobraziť článok >
 
Budú ceny potravín rásť aj naďalej?
"Predpokladáme, že rast cien potravín bude pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch, pričom sa bude pod to podpisovať drahšia ropa, vyššie ceny energii, príplatky za nočnú čí víkendovú prácu, ale aj sezónne zdraženie niektorých potravín a mor ošípaných v Číne, ktorý tlačí nahor ceny bravčového mäsa. Očakávame, že aj ceny benzínu a nafty budú v nadchádzajúcich mesiacoch rásť vzhľadom na to, že ropa Brent sa pohybuje nad hranicou 70 dolárov za barel. A drahšie pohonné látky sa samozrejme premietajú aj do zvyšovania cien potravín, keďže tie treba nielen vyrobiť, ale aj prepraviť do obchodov k zákazníkom. Okrem toho budú ceny potravín v našich obchodoch v nasledujúcich mesiacoch závisieť aj od toho, ako obchodné reťazce zareagujú na zrušenie odvodu, a teda ako upravia ceny smerom nadol," hovorí Lucia Dovalová analytička Poštovej banky Na druhej strane bude ale medziročný rast cien potravín brzdený bázickým efektom, nakoľko vlani v tomto období dochádzalo k výraznému zdražovaniu potravín. K určitej stabilizácii by následne mohlo dôjsť v letných mesiacoch v súvislosti s novou úrodou. To ale bude závisieť od toho, aká bude tohtoročná úroda. Celkovo je veľmi náročné odhadovať vývoj cien potravín a agrokomodít, keďže závisí hlavne od úrody, a tú ovplyvňujú také ťažko predvídateľné faktory akými sú počasie, extrémne suchá alebo naopak povodne, či výskyt rôznych druhov škodcov.     
Zobraziť článok >
 
VIDEO: Domáci trik proti roseniu skiel v aute!
Pozná to hádam každý chlap. Sadnete do auta, naštartujete a máte výhľad ako cez mliečne sklo. Stierače nezaberajú, zisťujete, že rosenie je z vnútra. Ženy tento problém väčšinou odstraňujú leštením, ale chlap vie, ako sa k tejto neblahej situácii postaviť tvárou v tvár. Problémom je vlhkosť Čím viac vás v aute bude, o to viac sa sklá budú rosiť. Nebodaj ak prší a prídete s vlhkými, či zasneženými topánkami. To si môžete vziať miesto volantu do ruky rovno handru. Ani nebudeme hovoriť, ako je to nebezpečné pri jazde. Studený vzduch v zime totiž omnoho horšie absorbuje vlhkosť a tá sa zráža na chladných miestach, ktorým je jednoznačne čelné okno. Klimatizácia je drahá Problému sa môžete zbaviť pustením klimatizácie, no tá zasa zvyšuje spotrebu paliva. A je tu ešte jeden problém. Pri mínusových teplotných klimatizácia nemusí plne účinkovať. Ak aj bude odrosovať sklo, vzniká v nej kondenzát, čo v mrazoch nie je pre klímu prirodzene najlepšie. Zájdite do chovateľstva Riešenie je však na dosah ruky. Vezmite starú ponožku, ale najlepšie ak nebude deravá a naplňte ju podstielkou pre mačky. Tá bude z auta dokonale vysávať vlhkosť a okná sa prestanú rosiť aj keď sa poveziete v aute viacerí. Kryštály z videa kúpite v každom dobrom chovprodukte. Prípadne môžete použiť kryštály, ktoré sa nachádzajú v čajoch topánkach, v oblečení. Takto naloženú ponožku môžete dať pod sedadlo, nech nešpatí interiér, alebo na palubnú dosku v čase potreby vyššieho odvodu vlhkosti z okna. Teraz si už pozrite, ako na to!   Ak máte problém vidieť do diaľky v zime, nemusí ísť iba o problém so sklom. V zime je menej svetla, čo sa prejavuje zhoršeným videním u krátkozrakých ľudí. Vtedy je vhodné poohliadnuť sa po okuliaroch, alebo šošovkách.  
Zobraziť článok >
 
Rakovina je druhou najčastejšou príčinou úmrtí v únii
Štatistiky sú v tomto prípade neúprosné. Podľa Európskeho štatistického úradu Eurostat je práve rakovina druhou najčastejšou príčinou úmrtí v Európskej únii. V roku 2016 išlo o 1,3 milióna ľudí.  „Až štvrtina úmrtí Európanov je spôsobená práve rakovinou. Na prvom mieste sú ochorenia obehového systému (37 %) ako je napríklad infarkt či mŕtvica. Krajiny, kde najviac ľudí umiera na rakovinu sú Holandsko (31 % zo všetkých úmrtí), Dánsko (29 %) Veľká Británia (28 %) a Francúzsko (27 %),“ povedala Lenka Buchláková, analytička Slovenskej sporiteľne.  Viac ako 50 % žien, ktoré podľahnú rakovine (prevažne rakovine prsníka) sú mladšie ako 65 rokov. Najviac v Slovinsku (58 %), Taliansku (57 %), Holandsku (56 %), Španielsku (54 %), Chorvátsku (53 %), Grécku a Malte (obe 51 %).  Ženy najčastejšie ochorejú na rakovinu prsníkov (16 %) a muži na rakovinu prostaty (10 %).  Až za štvrtinou všetkých úmrtí na Slovensku stojí rakovina. Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré majú najvyššiu mieru úmrtnosti. Za rok 2016 bola najvyššie zaznamenaná práve na Slovensku, ale aj v Maďarsku a Chorvátsku. „V rámci krajín EÚ je hlavnou príčinou úmrtia ľudí na rakovinu práve rakovina pľúc (21 % zo všetkých úmrtí na rakovinu), ďalej rakovina prsníka (16 %), rakovina hrubého čreva (12 %) či rakovina prostaty (10 %) a pankreasu (6 %),“ doplnila Buchláková.  
Zobraziť článok >
 
Legendárny zapaľovač, ktorý by mal vlastniť každý muž
Zapaľovače značky Zippo nie sú len praktickým pomocníkom - sú aj módnym doplnkom, ktorý by nemal chýbať žiadnemu pravému mužovi. Zippo je kovový zapaľovač vyrábaný americkou spoločnosťou Zippo Manufacturing Company sídliacou v Pensylvánii. Predáva sa celosvetovo v rôznych podobách už vyše 70 rokov. Spoločnosť založil George G. Blaisdell v roku 1932 a už začiatkom roka 1933 bol vyrobený prvý zapaľovač. Názov "zippo" je odvodený od anglického slova "zipper", čo znamená zips - Blaisdell mal rád ako to slovo znie a "zippo" sa mu zdalo byť modernejšie. V roku 1936 si nechal zapaľovač patentovať. O pár rokov na to, počas druhej svetovej vojny, popularita Zippa prudko vzrástla. Všetka výroba zapaľovačov bola sústredená pre potreby Armády Spojených štátov. Zippo bolo vyrábané z mosadze, no kvôli nedostatku surovín sa neskôr začalo vyrábať z ocele. Po vojne sa stávalo ešte populárnejšie a používali ho rôzne spoločnosti vo svojich reklamách a prezentáciách. Za celé roky sa jeho základný mechanizmus vôbec nezmenil. Medzi jeho najznámejšie vlastnosti patrí odolnosť voči vetru. Vďaka použitému špeciálnemu palivu (predtým benzín) a dizajnu komína, dokáže plameň odolávať aj vlhkejšiemu počasiu. Plameň však nepochádza priamo z paliva - v zapaľovači sa nachádza knôt nasiaknutý palivom. Pri zatvorení zapaľovača teda nedôjde k nijakému uzatvoreniu prívodu paliva. Zvuk otvárania a zatvárania poklopu je jeden z najcharakteristickejších znakov tohto zapaľovača; spôsobuje hlasné cvaknutie. Firma Zippo taktiež poskytuje originálne doplnky na výmenu k zapaľovaču - palivo, kamienky a knôt. Spoločnosť taktiež garantuje doživotnú záruku na všetky svoje zapaľovače. Ak sa v nich čokoľvek pokazí, spoločnosť to priamo vo svojej továrni opraví a ak to nie je možné opraviť, zákazník dostane nový zapaľovač. Zaujímavosťou je tiež to, že každý Zippo zapaľovač vyrobený po roku 2001 je na spodku označený písmenom od A po L, ktoré označuje mesiac, v ktorom bol zapaľovač vyrobený - A = január, L = december. Dvojčísle označuje presný rok výroby. Všeobecne platí, že čím starší Zippo vlastníte, tým väčšiu má hodnotu. Originálne a hodnotné Zippo zapaľovače nájdete aj v našej ponuke. Spravte radosť sebe alebo svojim blízkym a venujte im dar, na ktorý sa nezabúda.
Zobraziť článok >
 
VIDEO: Pozrite sa do klikacej farmy, ktorá tvorí fejkové lajky
Ak by sme mali vyhlásiť Čínu za nejakú veľmoc, tak by to bola rozhodne krajina neobmedzených fejkov. Odtiaľto pochádzajú nielen napodobeniny každej jednej dobrej značky na svete, ale najnovšie jej likacie farmy totálne zmagorili internet. V podstate už nie je jasné, čo je realita a čo je len objednávka. Aplikácie, skupiny, reklamné kampane, to všetko sú formáty, ktoré si vyžadujú jednoducho dostatok používateľov, referencií a dobrých hodnotení. No a tak sa v Číne rozhodli, že si z dobrého mena spravia biznis. Tisíce telefónov nonstop klikajú, likujú, hodnotia a to len preto, aby boli zadávatelia spokojný. Všetko je len ilúzia Ak je na našom svete niečo skutočné, rozhodne to nie je prostredie internetu. V ňom sa už najmenej nedá rozdeliť o, čo je skutočné a čo nie. Veriť teda niečomu vo virtuálnej realite sa zdá byť čoraz komplikovanejšie. Veď názory môžu byť zmanipulované, kúpené, sláva iba vyklikaná.  Princíp je jednoduchý Pomocou softvérov je prepojených množstvo mobilov a tak nie je potrebné manuálne stláčanie gombíkov, všetko sa deje automatizovane. Ak by ste sa chceli pozrieť ako to v takejto klikacej farme vyzerá a ako sa tvorí život na sieti, pozrite si nasledujúce video. Pripomíname, že ide len o jednu zo stoviek miestností. Cena za takúto službu sa pohybuje v centoch aj tisícoch eur. Ak chcete zaujímavé doplnky na svoj mobil, navštívte: http://darceky.eiffeloptic.sk  
Zobraziť článok >